Hoidot koirille

Elämäniloa ja energiaa parhaalle ystävälle

Onko koirasi alkanut käyttäytyä poikkeavasti ja mietit että kaikki ei nyt ole kunnossa? Koirasi saattaa olla vetäytyvä, haluton lähtemään lenkille tai ärhennellä perheen muille koirille. Vai käykö se aivan ylikierroksilla ja reagoi kaikkiin ärsykkeisiin ylikorostuneesti? Nukkuuko koirasi poikkeuksellisen paljon vai herättääkö se sinut aamuyön tunteina levottomalla liikehdinnällä, ääntelyllä ja läähättämisellä? Myös ruokahalun muutokset kertovat aina siitä, että jotain on vialla. Koira voi lakata syömästä tai toisaalta saattaa tuntua, että sillä on jatkuva nälkä eikä mielessä liiku mitään muuta kuin seuraava herkkupala. Kaikki nämä voivat olla merkkejä koiran kroonisesta kivusta jota saattaa joskus olla vaikea tunnistaa. Usein kuitenkin omistajan ensimmäinen intuitiivinen ajatus, että jotain on vialla, on se oikea - kuuntele sitä herkällä korvalla.

Tyypillisesti vastaanotolleni tulee koira, joka on jäykkä, kivuliaan oloinen tai ontuu epämääräisesti. Usein eläinlääkäri ei ole löytänyt selvää syytä kivulle ja hoitona on käytetty lepoa ja kipulääkitystä, mutta oireilu jatkuu. Kraniosakraaliterapia on loistava työkalu kehon ongelma-alueiden kartoittamiseen ja kivuliaankin koiran hoitamiseen lempeästi mutta tehokkaasti. Akupunktiosta puolestaan on olemassa jo paljon tutkittua tietoa ja se on maailmalla laajalti käytetty koirienkin kivunhoidosta. Monet eläinlääkäritkin suosittelevat tänä päivänä akupunktiota esim. nivelrikon tukihoitona. Usein myös yhdistelen eri hoitoja ja valitsen jokaiselle yksilöllisesti sopivimmat menetelmät.

Koirilla on paljon tuki- ja liikuntaelinongelmia selässä ja nivelissä. Vaikka millään hoidoilla rakennevirheitä tai nivelrikkoa ei voida korjata, pystytään niiden aiheuttamia kipuja, lihaskireyksiä, hermopinteitä ja muita jumeja kuitenkin helpottamaan, koiran elämänlaatua parantamaan sekä kipulääkkeiden tarvetta vähentämään. Akupunktio myös tutkitusti vähentää tulehdusta ja lisää nivelnesteen määrää sekä parantaa nivelen aineenvaihduntaa, jolloin nivelrikon eteneminen hidastuu tai pysähtyy kokonaan. 

Koirilla on usein leikeissään enemmän vauhtia mitä fysiikka kestää ja varsinkin talviaikaan sattuu paljon liukastumisia, venähdyksiä, revähdyksiä ja selän nitkahduksia. Syksyllä taas kylmät ja kosteat kelit saavat lihakset jumiin ja krooniset nivelvaivat ärtymään. Myös agility, metsästys ja muut vauhdikkaat harrastukset sisältävät ylirasituksen ja vammautumisen riskin. Mitä nopeammin vaivoja ja vammoja päästään hoitamaan, sen paremmin ja nopeammin ne myös paranevat. Myös leikkausten jälkeen näillä hoidoilla voidaan vähentää haitallisen arpikudoksen syntymistä ja auttaa kehoa kaikin puolin toipumaan nopeammin. 

Sekä kraniosakraalihoito että akupunktio parantavat kudosten aineenvaihduntaa, verenkiertoa ja hermojen toimintaa mikä edesauttaa kehon omia paranemisprosesseja. Perinteisen kiinalaisen lääketieteen mukaisella akupunktiolla voidaan hoitaa myös ruuansulatusongelmia, keuhkovaivoja, virtsavaivoja, hormonaalista epätasapainoa, aineenvaihdunnan häiriöitä, iho-ongelmia, neurologisia oireita sekä mm. monia tulehdustiloja. Hoito on aina yksilöllistä, kokonaisvaltaista ja vaikuttaa niin kehoon kuin mieleenkin.

Puhdas ja lajityypillinen ruoka on tietenkin myös koirien osalta lähellä sydäntäni ja annankin mielelläni ravintoon liittyviä neuvoja ja ideoita. Perustan näkemykseni ravinnosta ja sen merkityksestä terveyden perustana myös kiinalaiseen lääketieteeseen. Monia koirien terveysongelmia voidaan ehkäistä ja vaivoja helpottaa oikeanlaisella ravinnolla.  


Aluksi ajattelin voiko moinen hoito tehota keneenkään, kun kraniosakraalihoidoista kuulin ja kun katsoin ensimmäistä kertaa koiravanhustani käsiteltävän. Mutta kun näin hämmästyttävät tulokset alle kahdessa päivässä, mieleni muuttui. Eläimet eivät valehtele!

Kiitos Virpi, meillä on kuin eri koira nyt kotona🥰 -Pirjo

  Hoidoillani voin auttaa koiria jotka kärsivät:

 • Epäpuhdas liikkuminen, jäykkyys, vinous ja ontuminen
 • Nivel- ja selkävaivat
 • Loukkaantumiset ja leikkausten jälkitilat
 • Hormoniongelmat
 • Virtsavaivat
 • Turvotukset, aineenvaihdunnan häiriöt
 • Ruuansulatusongelmat ja närästys (ruokavalio myös tärkeä!)
 • Neurologiset vaivat, epilepsia yms
 • Vanhuuden vaivat
 • Kasvuiän kehitysongelmat


USEIN KYSYTTYJÄ KYSYMYKSIÄ

 • Koirani on vilkas/epäluuloinen/arka, miten hoito onnistuu?

Yleensä koirat suhtauvat hoitoihini todella hyvin. Ensimmäisellä kerralla ne saattavat toki olla vähän hämmentyneitä tilanteesta ja hoitohuoneen hajuista, mutta jo toisella kerralla ne usein luottavaisesti heittäytyvät eteeni hoidettaviksi. Eläimet ovat viisaita ja niiden tietoisuus omasta kehosta on ihan eri tasolla kuin meidän ihmisten, siksi ne myös nopeasti oppivat tietämään, mikä auttaa ja helpottaa kipuja. Kraniosakraalihoito on lempeä hoitomuoto, joka sallii koiran halutessaan istua tai seistä. Usein ne kuitenkin hoidon edetessä ja kipujen hellittäessä käyvät makuulle ja jopa nukahtavat. Myös akupunktioneuloilla on koiriin aika usein todella rentouttava vaikutus. Hoidon jälkeen koira tarvitsee lepoa ja juomista.

 • Kuinka usein hoitoon kannattaa tulla?

Kraniosakraalihoidon vaikutus on yleensä selkeä jo ensimmäisellä hoitokerralla, toistaminen 2-6 viikon sisällä kuitenkin takaa pysyvämmän lopputuloksen. Krooniset vaivat tarvitsevat hoitoa kerran kuukaudessa - pari kertaa vuodessa, riippuen vaivan asteesta.

Akupunktio tehoaa parhaiten sarjana. 3-5 hoitokertaa suhteellisen tiheästi toteutettuna tuo parhaan hoitovasteen. Jatkossa samaan vaivaan riittää usein hoito silloin tällöin.

Kraniohoito koirille 

45 min

45€

Akupunktio koirille

35 min

35€

Yhdistelmähoidot

60 min

50€

Paras ystäväsi on sen ansainnut 

 • Mikä ihmeen kraniosakraaliterapia? Lue lisää täältä 
 • Akupunktio - koiran kroonisen sairauden hoitoa lääkkeettömästi blogiteksti