Hoidot koirille

Elämäniloa ja energiaa parhaalle ystävälle

Teen koirille niin kraniohoitoja, akupunktiota kuin myös tavallista hierontaakin. Usein vastaanotolleni tuodaan koira jolla on epämääräisiä kipuja, jäykkyttä ja ontumista. Kraniosakraaliterapia on loistava työkalu kehon ongelma alueiden kartoittamiseen ja kivuliaankin koiran hoitamiseen lempeästi mutta tehokkaasti. Akupunktiosta puolestaan on olemassa jo paljon tutkittua tietoa ja se on maailmalla laajalti käytetty koirienkin kivunhoidosa. Monet eläinlääkäritkin suosittelevat tänä päivänä akupunktiota esim nivelrikon tukihoitona. Usein myös yhdistelen eri hoitoja ja valitsen jokaiselle yksilöllisesti sopivimmat menetelmät.

Koirilla on tyypillisesti paljon tuki- ja liikuntaelinongelmia selässä ja nivelissä. Vaikka millään hoidoilla rakennevirheitä tai nivelrikkoa ei voida korjata, pystytään niiden aiheuttamia kipuja, lihaskireyksiä, hermopinteitä ja muita jumeja kuitenkin helpottamaan sekä särkylääkkeiden tarvetta vähentämään. Akupunktio myös vähentää tulehdusta ja tutkitusti lisää nivelnesteen määrää sekä parantaa nivelen aineenvaihduntaa, jolloin nivelrikon eteneminen saattaa hidastua tai pysähtyä kokonaan. 

Koirilla on usein leikeissään enemmän vauhtia mitä fysiikka kestää ja varsinkin talviaikaan sattuu paljon liukastumisia, venähdyksiä, revähdyksiä ja selän nitkahduksia. Myös agility, metsästys ja muut vauhdikkaat harrastukset sisältävät aina vammautumisriskin. Mitä nopeammin vammoja päästään hoitamaan, sen paremmin ja nopeammin ne myös paranevat. Myös leikkausten jälkeen näillä hoidoilla voidaan vähentää haitallisen arpikudoksen syntymistä ja auttaa kehoa kaikin puolin toipumaan nopeammin. Sekä kraniohoito että akupunktio parantavat kudosten aineenvaihduntaa, verenkiertoa ja hermojen toimintaa mikä edesauttaa paranemista. Perinteisen kiinalaisen lääketieteen mukaisella akupunktiolla voidaan hoitaa myös ruuansulatusongelmia, keuhkovaivoja, virtsavaivoja, hormonaalista epätasapainoa, iho-ongelmia, neurologisia oireita sekä mm. monia tulehdustiloja. Hoito on aina yksilöllistä, kokonaisvaltaista ja vaikuttaa niin kehoon kuin mieleenkin.

Puhdas ja lajityypillinen ruoka on tietenkin myös koirien osalta lähellä sydäntäni ja annankin mielelläni ravintoon liittyviä neuvoja ja ideoita. Perustan näkemykseni ravinnosta ja sen merkityksestä terveyden perustana pitkälti Perinteiseen kiinalaiseen lääketieteeseen. Monia koirien terveysongelmia voidaan ehkäistä ja vaivoja helpottaa oikeanlaisella ravinnolla.  


"Aluksi ajattelin voiko moinen hoito tehota keneenkään, kun kraniosakraalihoidoista kuulin. Samoin ensimmäisellä hoitokerralla kun katsoin koiravanhustani käsiteltävän ajattelin vielä samoin, mutta kun
näin hämmästyttävät tulokset alle kahdessa päivässä, mieleni muuttui. Eläimet eivät valehtele ja hoitotulos näkyy vielä tänäkin päivänä vaikka hoidoista on jo todella pitkä aika! Myös minun omat niska-hartiasäryt saatiin kraniosakraalihoidolla onnistuneesti hoidettua."


Hoidoillani voin auttaa koiria jotka kärsivät:

  • Nivel- ja selkävaivat
  • Epäpuhdas liikkuminen, jäykkyys, vinous ja ontuminen
  • Loukkaantumiset ja leikkausten jälkitilat
  • Hormoniongelmat
  • Virtsavaivat
  • Turvotukset, aineenvaihdunnan häiriöt
  • Ruuansulatusongelmat ja närästys (ruokavalio myös tärkeä!)
  • Neurologiset vaivat, epilepsia yms
  • Vanhuuden vaivat
  • Kasvuiän kehitysongelmat

Koirani on vilkas/epäluuloinen/arka, miten hoito onnistuu?

Yleensä koirat suhtauvat hoitoihini todella hyvin. Ensimmäisellä kerralla ne saattavat toki olla vähän hämmentyneitä tilanteesta ja hoitohuoneen hajuista, mutta jo toisella kerralla ne usein luottavaisesti heittäytyvät eteeni hoidettaviksi. Eläimet ovat viisaita ja niiden tietoisuus omasta kehosta on ihan eri tasolla kuin meidän ihmisten, siksi ne myös nopeasti oppivat tietämään, mikä auttaa ja helpottaa kipuja. Kraniohoito on lempeä hoitomuoto, joka sallii koiran halutessaan istua tai seistä. Usein ne kuitenkin hoidon edetessä ja kipujen hellittäessä käyvät makuulle ja jopa nukahtavat. Myös akupunktioneuloilla on koiriin aika usein todella rentouttava vaikutus. Hoidon jälkeen koira tarvitsee lepoa ja juomista.

Kraniohoito koirille 

hoitoaika n. 45 min

40€

Akupunktio koirille

neulojen vaikutusaika 20min

30€

Koirahieronta, yhdistelmähoidot

sis tarvittaessa muutaman akuneulan


40€

Paras ystäväsi on sen ansainnut