KRANIOSAKRAALITERAPIA

CST Craniosacral Therapy


Kraniosakraaliterapian juuret ovat osteopatiassa ja perustuu kallon (cranium), ristiluun (sacrum) ja selkärangan muodostamaan kraniosakraalijärjestelmään. Kraniosakraalijärjetelmä on eräänlainen hydraulinen pumppu, jonka tehtävänä on tuottaa, kierrättää ja uudelleen imeyttää selkäydinnestettä. Tämä paineen vaihtelu saa aikaan kraniaalipulssin, joka on tunnettavissa kaikkialla kehossa. Kraniaalipulssia havainnoimalla ja koko kehon kalvojärjestelmää hyödyntäen hoitaja avaa hyvin kevyillä tekniikoilla kireyksiä, jännityksiä ja kipuja syviltäkin tasoilta.

Kraniosakraaliterapia ei ole hierontaa eikä voimakasta kehon manipulointia tai naksauttelua vaan siinä kehoa ikään kuin ohjataan ja suostutellaan kohti rentoutta, suoruutta ja vapaata liikettä. Tämä hoito sopii sinulle joka haluat kuunnella kehoasi ja kunnioittaa sen rajoja samalla vahvistaen kehotietoisuuttasi. Hoidossa ei aiheuteta kipua vaikka joskus saattaa tuntua painetta, kiristystä tai jomotusta ongelma-alueella ennen kuin jännitys laukeaa. Hoito tehdään vaatteiden päältä ja usein hoidettava nukahtaa hoitopöydälle tai ainakin vaipuu hyvin syvään rentouden tilaan. Kraniohoito vaikuttaa mm. lihaksiin ja fascioihin eli kalvostoihin, hermostoon, niveliin, nikamiin, aineenvaihduntaan ja verenkiertoon. Varsinkin erilaiset loukkaantumiset ja kirurgiset toimenpiteet aiheuttavat jännitystä kraniosakraalisysteemiin ja sitä myötä koko kehoon.

  • Selkä- ja niskakivut

  • Iskias ja välilevyongelmat

  • Päänsäryt ja migreeni

  • Nivelvaivat

  • Loukkaantumiset, leikkausten jälkitilat

  • Hermopinteet ja muut neurologiset ongelmat

  • Stressiä ja uupumusta 

  • Raskausaika, vauvat ja lapset

Keho ja mieli ovat erottamattomasti yhtä, siksi kraniohoito auttaa myös stressin ja emootioiden purkamisessa. Hoidossa aktivoidaan kehon omia parantavia prosesseja ja hoidon jälkeen olisikin hyvä pitää pari lepopäivää tai ainakin välttää kovaa urheilua ja turhaa rehkimistä. Joskus hoidon tulokset on nähtävissä ja tunnettavissa välittömästi, mutta usein saattaa mennä parista päivästä jopa viikkoon, että keho niin sanotusti antaa periksi. Tänä aikana ole lempeä itsellesi, anna kehollesi riittävästi nestettä, puhdasta ravintoa ja aikaa työstää saamaansa hoitoa.

Koe kevyen kosketuksen suuremmoinen voima. Kehosi muistaa ja tietää, mitä on terveys

Kraniosakraalihoito

Hoito tehdään kevyen vaatetuksen päältä. Kesto 1h

55€