Korvapuustin makuiset välipalapatukat

23.04.2018

Sokeri on yksi tämän ajan vitsauksista, sitä on tarjolla joka puolella niin piilosokerina kuin ihan rehellisesti näkyvänä makeana herkkuna. Valkoinen sokeri ei sisällä mitään ravintoaineita, se on vain silkaa puhdasta energiaa joka varastoituu herkästi rasvaksi vyötärölle. Monet ovat sokerikoukussa, se on kuin huumetta jota täytyy saada jatkuvasti lisää ja yhä enemmän. Sokerin ja muiden huonojen hiilihydraattien kuten valkojauhotuotteiden karsiminen tai vähentäminen ruokavaliosta tuo mukanaan monia terveyshyötyjä. Verensokeri pysyy vakaampana, suolisto kiittää, olet virkeämpi koko päivän sekä ylimääräinen turvotus ja kilot karisevat pikkuhiljaa vyötäröltä. Harva meistä pystyy kuitenkaan olemaan täysin ilman makeaa, eikä se ole edes tarpeen jos syöt muuten järkevästi ja terveellisesti. Liian tiukat ja armottomat dieetit, karkkilakot ja muotiruokavaliot ovat usein tuhoon tuomittuja. Ole itsellesi lempeä, syö puhdasta, terveellistä ja ravitsevaa ruokaa. Kun jätät minimiin kaikki teolliset ja pitkälle prosessoidut ruoat, varsinkin makeat herkut, huomaat pian, että voit kaikin puolin paremmin ja piinaavat mieliteotkin vähenee. 

Jaan tässä sinulle yhden terveellisemmän vaihtoehdon tyydyttämään iltapäivän pientä makean nälkää kahvi- tai teekupposen seuraksi. Makeus tulee ainoastaan taateleista joiden sisältämä sokeri on luonnollisessa muodossaan. Taateleissa on lisäksi verensokeria tasaavia kuituja, vitamiineja ja hivenaineita toisin kuin valkoisessa prosessoidussa sokerissa. Nämä välipalapatukat säilyvät pitkään jääkaapissa ja ovat loistavia eväitä otettavaksi mukaan töihin, treeneihin tai retkelle.


 • 250g kuivattuja kivettömiä taateleita
 • kaurahiutaleita
 • kookosjauhoa
 • pähkinöitä, manteleita tms siemeniä
 • 1tl kanelia
 • ripaus kardemummaa
 • 0,5 tl vaniljajauhetta
 • ripaus suolaa
 • Laita taatelit kattilaan ja lisää päälle sen verran vettä että ne juuri ja juuri peittyvät. Keitä hetki niin että taatelit pehmenevät. Soseuta sauvasekoittimella sileäksi. Lisää taatelisoseeseen makusi mukaan kaurahiutaleita, kookosjauhoa, rouhittuja pähkinöitä tai manteleita sekä mausteet. Kuivia aineita tarvitset ainakin saman verran kuin taatelisosettakin. Massasta saa tulla aika kuivaa, mutta sen täytyy pysyä kasassa. 
 • Muotoile massasta leivinpaperille (tai kuivurin pienisilmäiselle ritilälle) reilun sentin paksuinen ja noin 20cm x 30 cm levy. Leikkaa levy terävällä veitsellä haluamasi kokoisiksi patukoiksi, mutta jätä ne vielä paikoilleen. Massasta tulee noin 20 patukkaa. 
 • Kuivaa patukoita kasvikuivurissa tai uunissa mahdollisimman miedolla lämmöllä muutamia tunteja. Patukat ovat valmiita kun ne irtoavat helposti toisistaan ja pysyvät hyvin kasassa, ne saavat jäädä hieman kosteiksi ja pehmeiksi. Välipalapatukat säilyy jääkaapissa ainakin pari viikkoa. Korvaa patukalla kahvipulla ja herkuttele hyvällä omalla tunnolla.