Kuivakuppaus

eli liukukuppaus, tulikuppaus, imukuppihieronta...

Kiristääkö hartiat, onko selkä jäykkänä vai haluatko kenties eroon selluliitistä tai muista kuonakertymistä? Kuivakuppaus on tehokas  ja miellyttävä hoitomuoto näihin ja moniin muihin vaivoihin. Se laukaisee lihasjännitystä syvältäkin kudoksista sekä parantaa verenkiertoa ja aineenvaihduntaa. 

Kuivakuppaus on vanha kiinalainen hoitomuoto joka on ns. löydetty uudestaan. Kuppaus tehdään joko lasisilla tai silikonisilla kupeilla, joihin muodostetaan alipaine ja näin ne tarttuvat ihoon. Perinteistä lasikuppia käytettäessä alipaine tehdään tulen avulla. Ihoa ei rikota eikä verta vuodateta, mistä nimitys kuivakuppaus. Liukukuppauksesta puhutaan silloin kun imukuppeja liikutetaan öljytyllä iholla. Hoito tuntuu yleensä hyvin miellyttävälle, sen ei kuulu varsinaisesti aiheuttaa kipua. Iholle jää usein jälkiä ja punoitusta imukupeista, joskus jopa mustelmia, mutta ne kyllä häviävät melko nopeasti. 

Jos neulat ja akupunktio ei ole sinun juttusi, kannattaa kokeilla rentouttavaa kuivakuppausta. Hoidon jälkeen olo on usein kevyt kun ylimääräiset kuonat ja nesteet poistuvat kehosta. Muista juoda riittävästi ja suoda itsellesi myös lepoa.