S2 aku

08.04.2018

Kipua ja monia muitakin vaivoja pystytään hoitamaan myös luonnonmukaisesti ilman kemiallisia lääkkeitä. On todella sääli, miten harvat todella tiedostavat tämän vaihtoehdon ja tarttuvat siihen. Tietenkin on tilanteita joissa lääkkeet ja kirurgit ovat välttämättömiä, henkeä uhkaavat ja akuutit tilanteet vaativat lääkärin hoitoa. On kuitenkin sitäkin enemmän ihan arkisia ja meitä kaikkia koskettavia tilanteita joissa apua voidaan saada myös muilla keinoilla. Kulttuurimme ja yhteiskuntamme nojaavat tänä päivänä hyvin voimakkaasti vain tutkittuun tietoon ja länsimaiseen ajattelutapaan. Tämä on varmasti ollut avain menestykseemme ja kehitykseemme monilla saroilla, mutta samalla se on myös hyvin rajoittavaa ja esteenä kehitykselle. Jos asiat nähdään vain mustavalkoisina, jää näkemättä laaja kirjo harmaan sävyjä. Kun hieman laajentaa näkökulmiaan, avautuu aivan uusia mahdollisuuksia hoitaa omaa hyvinvointia ja terveyttään.

Akupunktio kuuluu vaihtoehtoisiin ja täydentäviin hoitomuotoihin (CAM complementary and alternative medicine). Akupunktio on kiinalaiseen lääketieteeseen perustuva hoito joka on laajasti käytössä kivunhoidossa ympäri maailman. Myös länsimainen lääketiede on yhä enemmän kiinnostunut akupunktiosta sillä lukuisat tutkimukset ovat osoittaneet sen tehokkaaksi ja turvalliseksi kivunhoidossa. Oma mielipide kannattaa aina kuitenkin perustaa omille kokemuksille ja tuntemuksille. Tässä muutama tarina asiakkideni suusta. Lue ja ylläty minkälaisiin vaivoihin he ovat akupunktiosta saaneet apua:


"Migreeni hallitsi elämääni ja pitkään vaivanneet polven ongelmat rajoittivat harrastuksiani. Lisäksi yläselkäni oli jatkuvasti jumissa. Menin akupuktioon jotta saisin helpotusta kipuihini ja saisin migreenini paremmin hallintaan. Ensimmäisen hoitokerran jälkeen migreenit pahenivat, mutta toisen kerran jälkeen tapahtui selkeä muutos parempaan. Säännöllisellä akupunktiolla migreeni pysyy kurissa ja voin elää paljon vapaammin. Myöskään yläselkäni ei ole enää kovin usein jumissa. 

Kerran loukkasin lammaspaimennus harrastuksessa polveni, joka on muutenkin vaivannut nivelmuutosten vuoksi. Menin akuhoitoon niin pian kuin pääsin ja polvi alkoi taas kestämään ponnistamista ihan muutamassa päivässä hoidon jälkeen. Minulla on hyviä kokemuksia Virpin hoitojen tehokkuudesta ja niiden monipuolisista mahdollisuuksista. Tykkään siitä, että syy etsitään ja hoidetaan sitä eikä vain seurausta. Virpi on vakuuttanut minut omistautuneisuudellaan ja uskon, että saan parasta hoitoa juuri häneltä. Täältä saan kokonaisvaltaista hoitoa hyvinvointini tukemiseksi. -Tanja""Menin akupuntioon jotta saisin apua pitkään vaivanneihin virtsatievaivoihin. Toivoin vaivojeni edes hieman lieventyvän, en uskonut akupunktion olevan niin tehokasta kuin se sitten oikeasti olikin! Olin niin tympääntynyt jatkuvaan antibiootin syömiseen, josta tuli sitten myös muita sivuvaikutuksia varsinaisten oireiden helpottaessa. Virtsavaivani pysyivät pitkään poissa kolmen hoitokerran sarjalla. Estolääkistystä en ole akuhoitojen jälkeen käyttänyt lainkaan, josta voin olla todella tyytyväinen! Mielestäni mukavaa on myös hoitojen mahdollinen yhdistäminen samalla käynnillä, eli voidaan tehdä sekä kraniohoitoa että akupunktiota samalla kertaa jolloin räätälöidään asiakkaalle mahdollisimman tehokas paketti. Rauhallinen ja mukava ilmapiiri plussaa! -Nainen 37"


"Virpi hoiti koiraani akupunktiolla ja siinä samalla keskusteltiin omista vaivoistani ja ihmisten akupunktiosta. Varasin ajan myös itselleni toivoen edes lievää helpotusta päivittäin kipuileviin tenniskyynärpäihini. Kipu haittasi työntekoa ja arjen askareita.Kävin akupunktiossa kolme kertaa noin viikon välein. Jo ensimmäisellä kerralla kivut lievittyivät vähän ja kolmannen kerran jälkeen kivut ovat pysyneet poissa. -Satu"


Hoidan tietenkin myös itse itseäni akupunktiolla. Monet asiakkaistani usein kysyvät tätä ja ovat ihmeissään, miten se onnistuu. Toki en pysty itse laittamaan neuloja esim selkääni, mutta jaloissa ja käsissä on paljon moniin vaivoihin käyttökelpoisia pisteitä. Aina neuloja ei laiteta suoraan ongelma-alueelle vaan hoidetaan sitä vaivan juurta ja syytä etäpisteiden kautta. Akupunktio on todella monikäyttöinen. Kun tunnen että flunssa on tulossa, vahvistan akupunktiolla vastustuskykyäni ja usein flunssa jää tulematta tai tulee hyvin lievänä ja menee nopeasti ohi. Olen saanut itsekin akupunktiosta apua myös omaan migreeniini. Kuitenkin kun on kyse sairaudesta, joka on jo perimässäni, olen katsonut parhaaksi hoitaa sitä myös ruokavaliolla. Ei ole järkevää syödä jatkuvasti ruoka-aineita, jotka eivät sovi keholleni ja näin ollen pahentaa migreeniäni. Perinteinen kiinalainen lääketiede antaa vastauksia myös ruokavalio kysymyksiin. Se on kokonaisvaltainen näkemys ihmisestä, terveydestä ja elämästä ylipäänsä. Se ottaa huomioon yksilöllisyyden, mikä länsimaiselta lääketieteeltä usein jää huomioimatta. Siksi se on vahvoilla hoidettaessa myös kroonisia ja monitahoisia vaivoja. Hoitajan ei tarvitse juuttua käypähoitosuositusten kaltaisiin viitekehyksiin, vaan jokainen ihminen kohdataan ainutlaatuisena yksilönä.